Direcția pentru Agricultură Județeană Teleorman

Prima pagină \ Informații de interes public \ Comunicate de presă \ ZIUA NAŢIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEŞTI IN JUDEŢUL TELEORMAN

ZIUA NAŢIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEŞTI IN JUDEŢUL TELEORMAN

04.oct. 2022

Ziua de 10 octombrie este dedicată promovării produselor agroalimentare româneşti şi producătorului român.

Direcţia pentru Agricultură  Judeţeană Teleorman, organizează în acest an, în perioada 8-10 octombrie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti. Cu această ocazie, evenimentul dedicat producătorilor agricoli autohtoni se va desfăşura, după cum urmează:

– 8-9 octombrie in localitatea Alexandria;

– 9 octombrie in localitatea Peretu;

– 10 octombrie la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Alexandria.

Evenimentul organizat oferă posibilitatea cumpărătorilor de a se aproviziona cu legume şi fructe de sezon, miere, brânzeturi, preparate tradiţionale din carne de oaie, prăjituri de casă, suc de mere, pâine tradiţională, produse ce vor fi prezentate cumpărătorilor intr-un cadru festiv, direct de către producători.

Vor fi amenajate standuri unde vor fi expuse legumele şi fructele provenite din exploataţiile agricole ale fermierilor teleormăneni.

În data de 8-9 octombrie, evenimentul se va desfăşura în Piaţa Centrală a localitaţii Alexandria, judeţul Teleorman.

În data de 9 octombrie, evenimentul se va desfăsura in intervalul orar 11:00- 15:00, în centrul comunei Peretu, pe strada Gării, vis-à-vis de primarie, în colaborare cu Grupul de Acţiune Locală ,, Câmpia Burnazului”.

În data de 10 octombrie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti va fi dedicată elevilor Liceului Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Alexandria, având in vedere profilul acestuia.