Prima pagină \ Informații de interes public \ Comunicate de presă \ Programul de sustinere a productiei de usturoi

Programul de sustinere a productiei de usturoi

28.dec. 2021

Ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”conform HG nr. 436/2021 privind modificarea si completarea Hotarârii Guvernului nr. 108/2019

Direcţia Agricolă Teleorman a facut platile catre toti beneficiarii programului de susținere a producției de usturoi în anul 2021. DAJ Teleorman a facut plata subventiei pentru usturoi, pentru un numar de 103 beneficiari, aceasta platindu-se ca ajutor de minimis pentru cultura usturoiului in camp.

Valoarea ajutorului de minimis acordata beneficiarilor este de 14.617,5 lei/ha, plata acordata fiind proportionala cu suprafata efectiv cultivata.
In anul 2021, la nivelul judetului nostru suprafata cultivata a fost de 124,63 ha de usturoi.

Pentru obtinerea sprijinului, solicitantii inregistrati in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a productiei de usturoi, au comunicat la DAJ Teleorman documentele justificative pentru valorificarea productiei de usturoi obtinute, pana la data de 29 noiembrie 2021, iar dupa ce toate documentele au fost verificate si producatorii au fost declarati eligibili, acestia au primit sumele cuvenite.

Ca în fiecare an, Directia pentru Agricultura a Judetului Teleorman este alături de fermierii teleormaneni şi acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare în vederea accesării ajutoarelor de minimis.